Európában az elsők között kóstolhatják meg a magyar fogyasztók a Nestlé izgalmas fejlesztését, a rubin KitKat csokoládét.

80 évvel a fehércsokoládé megjelenése után újabb színnel bővült a paletta: a világ legnagyobb kakaóbab-feldolgozójának számító svájci Callebaut csokoládégyártó cég szeptember elején bejelentette, hogy évtizednyi kísérletezés után sikerült előállítania a mályva (pink?) színű – némi eufemizmussal Rubyként (rubinvörös) anyakönyvezett – csokoládét.

A brémai Jacobs egyetemmel együttműködésben kifejlesztett, a hírek szerint bogyós gyümölcsökre emlékeztető ízű, szájban könnyen olvadó édesség sem színezéket, sem aromákat nem tartalmaz. A termék várhatóan fél év múlva jelenik meg a brit üzletek polcain, és maximum másfél évre teszik, hogy az egész világon elterjedjen. Szó szerint új színt hozhat a cukrászdák világába is, bár olvasztásának, temperálásának, formálásának lehetőségeiről még nem adott információkat a gyártó.

A helyi fogyasztók különleges ízek és innovációk iránti nyitottsága indokolta, hogy a KitKat Ruby elsőként Japánban, a luxusmárkának számító KitKat Chocolatory kategória részeként debütált. A japán és koreai piacon elért hatalmas siker után a KitKat Ruby most a magyar boltok polcain is megjelenik. A magyar csokoládéfogyasztók Európában az elsők között, svájci és olasz társaikat is megelőzve juthatnak a különlegességhez.